TEB hesap iban no öğrenme işlemi için telefonlarınızdan 444 0 666 numaralı çağrı hattını arayabilirsiniz. Kişiler yalnızca kendilerine ait olan IBAN numarasını öğrenebilirler. Gönderici kişi alıcı kişi ile bağlantıya geçerek iban numarasını alabilir ve finans transferini gerçekleştirebilir. Eğer alıcı kişi iban numarasını bilmiyorsa, internet bankacılığı ile hesap no sorgulaması yapılarak bilgiye ulaşılabilir. Eğer kişi TEB’in mobil uygulaması olan Cepte TEB uygulamasını kullanıyorsa, bu şekilde de hesaplar kısmına geldikten sonra iban numarasına ulaşabilir. İnternet bankacılığı menülerinden hesap işlemleri seçilerek IBAN no görülmesi mümkündür. Ancak güvenlik açısından doğru yanıtları vermeniz halinde IBAN no size verilecektir. IBAN, International Bank Account Number kelimelerinin kısaltılmasından oluşturulmuştur. Türkçesi Uluslar arası Banka Hesap Numarası olarak çevrilmektedir.
ATM üzerinde IBAN no öğrenmek isteyen kişilerin kartını ATM makinesine soktuktan sonra ATM’den hesap ayrıntıları kısmına girilmesi gerekiyor. Buradan TEB IBAN no ücretsiz şekilde öğrenilebiliyor. ATM ile uğraşmak istemiyorum diyen kişiler, TEB internet şubesinde yer alan TEB IBAN hesaplama linkine tıklayarak da IBAN numaralarını öğrenebilirler.
IBAN Sorgulama Nasıl Yapılır?
IBAN sorgulama direk IBAN numarasının kişinin karşısına çıkmaması halinde yapılabilir. IBAN no TR ile başlar ve toplamda 26 haneden oluşmaktadır. TEB IBAN numarasını sorgulamak isteyen kişiler herhangi bir TEB banka şubesini ziyaret ederek müşteri temsilcileri aracılığı ile IBAN numaralarına ulaşabilirler. IBAN numarası yanlış para transferlerinin önüne geçmek üzere kullanıma giren bir standarttır. Bu standart ilk olarak Avrupa Birliği ülkelerinde başlamıştır. Buradan bütün dünyaya yayılmıştır. IBAN numarası sistemi sayesinde banka hesap numaraları dünyanın her yerinde kullanılacak hale gelmiştir. Günümüzde 33 Avrupa ülkesi IBAN numarası kullanmaktadır.
IBAN No Neden Kullanılır?
IBAN no kullanılmasının nedeni para transferlerinin güvenli ve hızlı şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır. Para transferi yaparken hesap numarası ve şube kod kullanılması riski engeller. Yanlışlık payı IBAN no standardı sayesinde en aza indirilmiştir. Bu uygulamanın zaten geliştirilmesindeki temel neden budur. Para ancak karşı alıcı taraf tarafından görülmüş olur. Alıcı kişinin adına işlem yamak ya da bankaya giderek IBAN no öğrenmek mümkün değildir. Her birey ancak kendisine ait olan IBAN numarasını öğrenebilir.
IBAN no kısımları numara ve harfler olarak iki bölümde incelenebilir. Toplamda 26 tane hane bulunmaktadır. İlk iki hane harfle başlar. Bu harfler ülkeyi temsil eder. Türkiye’de hesaplar TR harfleri ile başlar. Daha sonra rakamlar gelir. IBAN numaranızı bilmiyorsanız bankadan, müşteri hizmetlerinden, ATM’den, banka internet sitesinden öğrenmeniz mümkündür. IBAN uygulaması Avrupa Birliği tarafından başlatılmış olup, sadece AB’de değil, AB dışındaki ülkelerde de kullanılan bir sistem olmuştur. Her hesap için ayrı IBAN bulunmaktadır. Hesap sahiplerinin her bankadaki IBAN’ları da ayrı olacaktır. Yani vatandaşlık numarası ile IBAN birbiriyle karıştırılmamalıdır. IBAN ISO 13616 nolu standarda göre oluşturulur.
TEB IBAN Hesaplama Nasıl Yapılır?
TEB IBAN hesaplama için TEB resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sorgulama sırasında şube ve hesap no seçilir. Hesap no sahasına girilen bütün bilgiler doğru kabul edildikten sonra IBAN görüntülenmesi mümkün olur. Eğer hatalı ya da eksik giriş yaparsanız bunun sorumluluğu TEB üzerinde olmayacaktır. Şehir, şube seçimi yaparak ve son olarak hesap no bilgisini girerek hesapla butonuna basmanız halinde IBAN no öğrenebilirsiniz.