• AMERIKAN DOLARI
    32,3912
    % -0,11
  • € EURO
    34,5988
    % -0,62
  • BIST 100
    %
  • £ POUND
    40,4785
    % -0,86
  • ALTIN (TL/GR)
    2.389,08
    % -1,87
  • ÇEYREK ALTIN
    3.921,00
    % -1,87
  • BITCOIN/TL
    1940693,457
    % -4,80
  • ETHEREUM/TL
    95556
    % -7,29

EFT Hakkında Bilinmesi Gerekenler

EFT Hakkında Bilinmesi Gerekenler

EFT Nedir?

Müşterilerin bankalardaki hesaplarının arasında para transferleri iki yolla yapılmaktadır. Bunlar havale ve EFT adındaki bankacılık işlemleridir. Peki, EFT nedir? EFT farklı bankaların hesapları arasında yapılan para transferi işlemine denilir. EFT’nin açılımı Elektronik Fon Transferi kelimelerinin baş harfleridir. Günümüzde birçok bireysel, kurumsal ve ticari müşteriler para transferi yaparken en çok EFT işlemini kullanmaktadırlar. Bir banka hesabından farklı bir banka hesabına para aktarılmasında kullanılan EFT işlemi bankadan bankaya değişen zaman aralıklarında gerçekleştirilir. EFT işlemini kullanarak başka bankalara göndermek istediğiniz paraların kolay bir şekilde transfer edilmesini sağlayabilirsiniz.

EFT hakkında bilmeniz gereken hususlar bulunmaktadır.

EFT Nasıl Yapılır?

EFT yollamak konusunda ayrıntılı bilgiler vermek gerekirse, önce işlemin nasıl yapıldığını açıklayalım. EFT işlemi farklı bankalar arasında yapıldığından verdiğiniz bilgiler Merkez Bankası tarafından kontrol edilmektedir. Bu yüzden tüm bilgileri dikkatli bir şekilde hatasız girmeniz gerekmektedir. Daha sonra EFT yollamak için önümüzde iki seçenek vardır: IBAN No ile EFT yollamak veya hesap numarasına EFT yollamak olmak üzere.

IBAN (International Bank Account Number yani uluslararası banka hesap numarası) ile EFT yollamak için hiçbir kişisel bilgiye ihtiyaç duymadan 26 karakterli IBAN no’yu girerek, kolaylıkla para transferi yapabilirsiniz.

Hesap no ile EFT yollamak için kişinin adını, hesap numarasını, banka adını, banka şube numarasını bilmeniz gerekmektedir. Bu bilgilere sahipseniz bu yolla da EFT yollayabilirsiniz.

EFT Ücreti

Bankalar EFT işlemlerinden ücret istemektedirler. Talep edilen bu ücret havaleye oranla daha fazla olduğu gibi banka şubeleri aracılığı ile gerçekleştirildiği zaman daha yüksek meblağlara çıkabilir. Ancak bazı bankalar müşterilerine özel olarak EFT işleminde ücret talebinde bulunmayabilirler. Ortalama EFT ücreti bankadan bankaya değişmek üzere 1-4 TL arasındadır.

EFT Saatleri

EFT işlemi belirli zaman dilimlerinde gerçekleştirilebilmektedir. Her bankanın kendine özel belirlediği EFT saatleri vardır. Genellikle mesainin başladığı sabah 08.00 ile 09.00 saatleri arasında EFT işlemi başlar. Mesainin sona erdiği 16.00 ile 17.00 saatleri arasında da EFT işlemi biter. İş günleri ve belirlenen zaman dilimleri dışında yapılan EFT işlemleri, takip eden ilk iş günü muhatap bankanın hesabına yatırılır.

twitter retweet kaufen

YORUMLAR YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.