• AMERIKAN DOLARI
    32,3887
    % -0,11
  • € EURO
    34,5793
    % -0,68
  • BIST 100
    %
  • £ POUND
    40,4612
    % -0,90
  • ALTIN (TL/GR)
    2.384,56
    % -2,06
  • ÇEYREK ALTIN
    3.913,00
    % -2,04
  • BITCOIN/TL
    1931680,158
    % -5,71
  • ETHEREUM/TL
    95849
    % -7,29

Apple 2016 Etkinliğindeki Haberler

Apple 2016 Etkinliğindeki Haberler

21 Mart 2016 tarihinde gerçekleşen Apple 2016 etkinliğinde, yeni ürünler ile birlikte kullanıcı alışkanlıklarına ve pazar payı gibi konulara da yer verildi. Ayrıca etkinlikte  iPhone SE ile birlikte iPad ve Apple Watch gibi yeni ürünlerin özellikleri paylaşıldı.

Apple Renew Nedir?

Apple-Renew-nedir

Etkinliğin ilk dakikalarında Apple firmasının geri dönüşüme vermiş olduğu öneme değinildi. Apple yöneticilerinden Lisa Jackson yapmış olduğu konuşmada, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri dahil toplam 23 ülkede yenilenebilir enerji hedefine ulaştıklarının altını çizdi. Ayrıca Apple ürünlerine ait kutuların tamamının %99’a kadar geri dönüştürülebilir olduğunu açıkladı. Apple’ın geri dönüşüm programına ait detayların tamamına apple.com/recycling adresinden ulaşılabilmektedir.

robot2_Apple-Etkinlik

Etkinlikte bir diğer dikkat çeken kısım ise Liam adlı robot oldu. Yeni bir araştırma ve geliştirme projesi kapsamında üretilen Liam da tamamen geri dönüşüm için tasarlanmış. Robot eski iPhone cihazlara ait parçaların ayrıştırılmasına ve yeniden kullanılmasına olanak sağlıyor. Yandaki görsel ile Liam’ın iPhone bir cihaza ait parçaları nasıl ayrıştırdığını görebilirsiniz.

Apple CareKit ile Sağlık Verilerinizi Takip Edilebiliyor.

Apple_CarekitEtkinlikte yenilenebilir enerjiden sonra öne çıkan bir diğer konu ise Apple CareKit oldu. Carekit’in özellikle parkinson hastalarının takibi ve tedavileri kapsamında kullanılması planlanıyor. Sağlık verilerinin izlenmesine ek olarak bu bilgiler doktorlar ile de paylaşılabiliyor. Eş zamanlı paylaşılan sağlık verileri ile birlikte kişiye özel tedavi yöntemleri uygulanabiliyor.

Apple Carekit’in Nisan ayında satışa çıkarılması planlanıyor.

Apple Watch ve Apple TV için Küçük Değişiklikler

Apple-Watch

Etkinlikteki bir diğer konu ise, Apple Watch için yapılan fiyat düşüşüydü. Apple Watch’ın başlangıç fiyatının 299 dolara indiği açıklandı. En çok satan akıllı saatler arasında yerini alan Apple Watch için spor ve deri kayışlardaki seçeneklerin de arttırıldığı iletildi. Tim Cook, kullanıcıların yaklaşık üçte birinin yeni bir kayış satın aldığını da sözlerine ekledi.

Apple Watch’ın en çok ilgi çeken kayışlarından Milano Loop ise yeni güncelleme ile birlikte uzay siyahı seçeneğine kavuştu.

Apple TV için de konuşan Tim Cook, 5000’den fazla uygulamaya ulaşıldığını, yakında gelecek olan güncellemeyle birlikte ses ile oturum açarak dosyalara erişilebileceği bilgisini de iletti.

Apple Yeni İşletim Sistemi IOS 9.3 Beraberinde Neleri Getiriyor?

apple-ios

Etkinlikte dikkat çeken önemli gelişmelerden biri ise, IOS 9.3 güncellemesi oldu. Greg Joswiak tarafından yeni özellikleri tanıtılan IOS 9.3 güncellemesi bugün itibariyle yayında olacak. Güncelleme ile birlikte gelecek olan değişikliklerden birisi Night Shift. Yeni özellik ile birlikte konum ve saat bilgileriniz baz alınarak ekrandaki renkler değişiyor. Bu da uyku ve göz yorgunluğu gibi problemlerin önüne geçilmesini sağlıyor. Eklenen bir diğer özellik Notes kısmında yer alan notların şifrelenmesi. Bu sayede notlarınıza sadece siz ulaşabiliyorsunuz. Son olarak CarPlay ile birlikte Apple Music uygulamasının da otomobilinizde daha verimli çalışacağına değinildi.

iPhone SE Özellikleri ve Fiyatı

iphone-SE

Apple, en çok merak edilen yeni modeli iPhone SE‘yi tanıttı. Etkinlikte yeni özellikleri ile ön plana çıkan bu model aşağıdaki özelliklere sahip.
–  iPhone SE modelinde 4 inç ekran yer alıyor.
–  Cihazın A9 işlemcisi ve M9 hareket işlemcisi bulunuyor.
– 4K çekim yapabilen 12MP iSight kamerası bulunuyor.
– Cihazın ön kamerasından flash’lı bir şekilde fotoğraf çekilebiliyor.
– NFC ile birlikte Apple Pay desteği bulunuyor.

Türkiye’de 29 Mart tarihinde ön satışa sunulacak olan iPhone SE modelinin fiyatı ise yaklaşık 399 USD ve 499 USD civarında olacak.

Küçük iPad Pro Özellikleri ve Diğer Detaylar

iPad-pro-apple-etkinlik-2016

Apple 2016 etkinliğinde tanıtılan iPad Pro daha hafif, 9.7 inç retina ekranı ile farklı bir kullanıcı deneyimi yaşatmayı planlıyor. Cihazın ekranının şimdiye kadar yapılmış en geniş renk gamına ve parlaklığa sahip olduğu söyleniyor.

iPad Pro dört dahili hoparlöre ek olarak, 64 Bit-A9X çip, M9 hareket işlemci ile birlikte geliyor. 31 Mart’ta satışa çıkarılacak olan yeni iPad Pro’nun 32 GB’lık sürümü 599 dolar, 128 GB’lık sürümü 749 dolar ve 256 GB olan sürümü ise 899 dolar olacak.

instagram volgers kopen

YORUMLAR YAZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.